Kaba Farm
Bemutatkozásom:
Mozsgón túl már csak a dombok közé, Almáskeresztúrra visz aszfaltút. A falu végén az utolsó ház jobbra Lamine-é és Simone-é, akik a Kaba Farm gazdái. Lamine és Simone nyáron sajtot, télen húst állít elő a Kaba Farmon, s olyannyira elfogadott tagjai a kicsiny sváb falu közösségének, mintha ide születtek volna.
„Mindenképpen akartunk egy kecskét, amiből aztán lett négy. Végül ott álltunk napi tíz liter tejjel, és nem tudtuk hova tenni. Elkezdtünk ezért sajtot készíteni, de ahogy nőtt a kecskék száma, mi meg már minden barátunknak sajtot ajándékoztunk úgy döntöttünk, hogy vállalkozásba kezdünk.”
A kezdeti négy kecske mára több mint 70 állatból álló nyájjá nőtt. A kecskéken túl a farmon él még Pedro, a szamár. Került öt kismalac is a rétre, szigorúan vegetáriánusok, mert így kevésbé büdösek, egészségesebb a húsuk, s a talajt sem teszik tönkre, de mangalicából is másfél tucatot számolhatunk meg.
Egyfajta gyors érlelésű sajtot készítünk négyféle ízesítésben. Nagyobb mennyiség megrendelésekor készítünk kenhető sajtokat, kecske mozzarellát vagy camembert.”
A vákuumcsomagolással zárt Kaba-sajtokat egyébként a helyszínen meg lehet vásárolni, de Lamine és Simone a Zöldvölgyért Egyesületnek is tagjai. A faluba nyaranta érkezik egy tucat csoport, az első vendégházat most építi egy vállalkozó, Lamine szerint jól ki tudják majd egészíteni egymást.
Aki egyébként idegenkedett a kecskesajtoktól, annak ismerkedésre tökéletesek a Kaba-termékek. Neutrálisabb sajtjaiknak az a titka, hogy a bakot nem engedik a fejősállatok közelébe, így az nem dörgölőzik, és nem lesz szagos sem a nőstény, sem a teje.
lérhetőségeim:
E-mail.: kabafarm[kukac]gmail.com
Tel.: 20/434-276
Termékeim:




