Keresés
Close this search box.

Tisztelt Érdeklődő!

A Baranya Megyei Kormányhivatal „Önindító 2015” néven meghirdette a kreatív ipar és turizmus fejlesztését célzó munkaerő-piaci programját. A program hasonló tartalommal tavaly és az azt megelőző évben is meghirdetésre került-Önindító, illetve Önindító 2014 néven-Baranya megyében.
A cél mindvégig olyan álláskeresők támogatása volt , akik a program által biztosított vállalkozási ismeretek elsajátítását követően képesek önfoglalkoztatásuk megvalósítására. Önfoglalkoztatóvá válásukat- kérelem, illetve jóváhagyott pályázat esetén- 6 havi bértámogatással, illetve max. 2 millió Ft, a vállalkozásuk indítását segítő tőkejuttatással támogatta a Baranya Megyei Kormányhivatal.
Az elmúlt évek pozitív visszajelzései, a programban résztvevők sikeres vállalkozásai, valamint a program partnereinek visszacsatolása alapján 2015-ben is meghirdetésre kerül a fenti munkaerő-piaci program.
Az Önindító 2015 programtervének kormánymegbízott úr általi jóváhagyását követően a program indítását engedélyezte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A program költségvetési forrását a Nemzeti Foglalkoztatási Alap Decentralizált Foglalkoztatási Alaprésze biztosítja.
A képzési és menedzsment feladatok ellátására pályázók pályázati adatlapjának, valamint a programra jelentkezők jelentkezési lapjainak beadási határideje 2015. október 9. A teljes pályázati dokumentáció elérhető a Baranya Megyei Kormányhivatal oldalán, a www.bamkh.hu -n.