Keresés
Close this search box.

Neki sikerült – Kolovics János őstermelő

Kolovics János vagyok, őstermelőként megfelelő szakmai tapasztalatokkal, ismeretekkel és kapcsolati rendszerrel, kapcsolati tőkével rendelkezem a jó minőségű helyi termékek előállításához és értékesítéséhez. A kizárólag a térségben, helyben megtermelt alapanyagokat, gyümölcsöket, zöldségeket feldolgozó üzem létrehozásához szükséges volt az infrastrukturális- és technológiai háttér, valamint a marketing tevékenység biztosítása.

A fejlesztés eredményeként a Szigetvári kistérségben Mozsgó, Alsószőlőhegy 799. helyrajzi szám alatti ingatlanon egy modern,gyümölcs- és zöldség feldolgozó üzem létesült. A feldolgozó üzem a saját termelésű, valamint a térségi kistermelőktől felvásárolt zöldségeket és gyümölcsöket dolgozza fel és ezt követően helyi termékeket állít elő. A társaság által előállított magas minőségű és feldolgozottsági fokú termékek a következők: szörp, lekvár, egyedi készítésű zöldség pástétomok, valamint pucolt, konyhakész vákuumcsomagolt zöldségek. A fejlesztés megvalósításával a helyi termékek előállítása és piacra juttatása, a versenyképes helyi gazdaság megerősítése a cél.Névtelen

A komplex projekt keretein belül építési tevékenység, eszközbeszerzés és marketing tevékenység valósult meg. Az építési beruházás eredményeként megépített épületben a következő helyiségek kerültek kialakításra: egy előkészítő-tároló helyiség, feldolgozó helyiség, fürdő és szociális helyiség, terasz,valamint a tároláshoz szükséges padlástér helyiség.

Az eszközbeszerzés tevékenység megvalósítása során az üzem működéséhez, a technológiai háttér biztosításához, a termelési folyamatokhoz,alapanyag feldolgozáshoz, helyi termék csomagoláshoz, a termékek tárolásához szükséges eszközök beszerzése valósult meg (tartályok, hűtőeszközök, vákuumcsomagoló gép, stb.).

A marketing tevékenység által az előállított helyi termékek belföldi és külföldi piacra történő bevezetéséhez marketing tanácsadás, hatékony marketing eszközök, a helyi termékeket piacra juttató, ezzel kapcsolatban promotáló tevékenységek igénybevétele valósult meg.

 Névtelen2Névtelen3  Névtelen4

Az egyéb tevékenység keretein belül a fejlesztés megvalósításához szükséges tervezés, műszaki ellenőrzés, projektkoordinálás szakmai szolgáltatások igénybevétele valósult meg. A fejlesztés megvalósításával a Szigetvári és Szentlőrinci kistérségben új helyi termékek előállítása, piacra jutása a cél, ezáltal a versenyképes helyi gazdaság megerősítése is elérhető.

Marketing_szórólap

Szigetvár, 2015. május 6.