Keresés
Close this search box.

Somogyvári Tamás – méhészet fejlesztése

Somogyvári Tamásnak hívnak 3 éve foglalkozom méhészeti tevékenységgel, a méhész tevékenység végzéséhez szükséges méhészeti végzettséggel, szakvégzettséggel rendelkezem.  Az általam előállított termékek: vegyes méz, akácméz, hársméz. A vállalkozásom által előállíott méz egy részének (nagyobb rész) az értékesítése közvetlenül a felvásárlók részére kerül értékesítésre, az előállított méz másik rész közvetlenül a lakosság, fogyató részére kerül értékesítésre.

A méhészeti tevékenységemet 3 méhcsaláddal kezdtem meg, amit az elmúlt években saját erőből, saját forrásból megvalósított fejlesztések segítségével 25 méhcsaládra bővítettem. A méhészeti tevékenység végzéséhez szükséges technológiai berendezésekkel, eszközökkel rendelkezem.  A tevékenységem folytatásához szükséges infrastrukturális hátteret biztosítja a fejlesztéssel érintett Szulimán, zártkert 362 helyrajzi számú saját tulajdonú ingatlan (tároló helyiség, pince, stb.).

2013. 03  (2)

A fejlesztés előtt 25 méhcsaláddal rendelkeztem, aminek a száma folyamatosan növekedett az elmúlt időszakban. A pályázat keretein belül az elhasználódott, rossz minőségű, állapotú kaptárokat is sikerült minőségi, új kaptárokra cserélni. A fejlesztés során 70 db minőségi kaptár beszerzése valósult meg.

A beruházás megvalósításával a megnövekedett méhállomány számára megfelelő minőségű környezet biztosítása valósult meg, továbbá a vállalkozásom által előállított méz mennyiségének a növelése, ezáltal az árbevétel, a versenyképesség a jövedelemtermelő képesség növelése érhető el. Remélem, egyre szélesebb körben ismerkedik meg a lakosság az általam előállított jó minőségű termékekkel. További céljaim között szerepel a termékeim további népszerűsítése a kis fogyasztók körében.