browser icon
Ön a következő böngésző, nem biztonságos verzióját használja: your web browser!
A jelenlegi böngészője elavult, nem biztonságos a használata. A kényelmesebb és biztonságosabb böngészés érdekében, kérem frissítse böngészőjét, vagy próbáljon ki másikat. A weboldal tökéletes megjelenéséhez a Firefox legújabb verzióját ajánljuk!

Támogatási kérelmek

1. Támogatási Kérelmekkel kapcsolatos információk:

a) Aktuális Helyi Vidékfejlesztési stratégiánk:

b) Július végén jelent meg az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból A Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től  nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 76/2011. (VII.29.) VM rendelet. A rendelet teljes szövege a Magyar Közlöny 2011. évi 90. számában elérhető.

c) Helyi Bíráló Bizottság (HBB) feladata, szerepe, az Irányítóhatóság által közzétett közlemények:

ÚMVP Irányító Hatóságának 99/2011 (VIII/2.) közleménye

Pályázati felhívás (LEADER)

A Helyi Bíráló Bizottság működésének eljárásrendje

2. A pályázatok benyújtásának szakaszai időrendi sorrendben:

 • A támogatási kérelem benyújtásának előfeltétele, a projektötlet benyújtása a Szinergia Egyesület felé (személyesen, vagy postai úton), az alábbi kötelező formanyomtatványon, kézzel való kitöltés nem engedélyezett, kizárólag elektronikus úton történhet a kitöltése (az aláírás kivételével):
  HBB-hez benyújtandó Projektadatlap.
  A projektadatlapokat legkésőbb szeptember 5.-ig (kis értékű projektek), illetve szeptember 29.-ig (a többi célterület esetén) szükséges eljuttatni az Egyesület részére. Amennyiben ez nem történik meg, vagy késve érkezik meg, a későbbiekben beadott támogatási kérelem (szeptember 30-október 31.) nem kerül befogadásra.
 • A HBB megvizsgálja az adatlapot, hogy az illeszkedik-e az aktuális HVS-hez, előre meghatározott kritérium rendszer alapján:
  A vizsgálathoz előre meghatározott kritérium rendszer
  Amennyiben a HBB pozítivan bírálja el a projektötletet, úgy értesíti az ügyfelet, valamint támogató nyilatkozatot állít ki az ügyfél számára, melyet a későbbiekben a támogatási kérelemhez kötelezően mellékelni szükséges.
 •  A támogatási kérelmek benyújtására kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül van lehetőség (szeptember 30. – október 31.). Az egyéb szükséges dokumentumokat szkennelt formában kell a kérelemhez csatolni. (Beadási határidő november 15-ére módosult!!!)
 • A kérelmek benyújtásakor az ügyfélnek lehetősége van a HACS munkaszervezetének segítségét igénybe venni, aki mint technikai közreműködő segítséget nyújt a kérelmek elektronikus felületre való feltöltésében. Ezen igényt legkésőbb szeptember 10.-ig írásban jelezni kell a HACS felé időpontegyeztetés céljából. A rendelet 20.§-ának átolvasása ebben az esetben mindenképen ajánlott.
 •  Amennyiben nem kívánja igénybe venni a HACS segítségét a kérelem benyújtásához, úgy MVH regisztráicós számmal (igényelhető G001-es lapon) és ügyfélkapuval (igényelhető önkormányzatok okmányirodáiban) szükséges rendelkeznie.

3. Helyi Bíráló Bizottság tagja:

 • Lovas Kata – Kaptár Egyesület
 • Kovács Győző – Boda Község Önkormányzat
 • Neiczerné Jaksa Szilvia – Boldogasszonyfa Község Önkormányzat
 • Pál János – Református Társegyházközség
 • Rezeli Csaba – RCSF Kft.
 • Volcsányi Gábor – Bükkösdi Közösségfejlesztő Egyesület
 • Völgyi Tamás – Vizibor Kft.

Vélemény, hozzászólás?