browser icon
Ön a következő böngésző, nem biztonságos verzióját használja: your web browser!
A jelenlegi böngészője elavult, nem biztonságos a használata. A kényelmesebb és biztonságosabb böngészés érdekében, kérem frissítse böngészőjét, vagy próbáljon ki másikat. A weboldal tökéletes megjelenéséhez a Firefox legújabb verzióját ajánljuk!

Turizmus

Aki Baranya megye felé veszi az irányt, biztos lehet abban, hogy egy országos szinten is meghatározó mezőgazdasági tevékenységet folytató, a háztáji gazdálkodásban is példa értékű vidéket választ úticéljául. Így van ez a Szinergia LEADER térség területén is, ahol az agrár ágazat szinte minden formája és szintje megtalálható, a helyi termékeket előállító őstermelőktől a szervezett mezőgazdasági nagyvállalkozásokig.
A generációkon túlnyúló, nagy szakértelemmel és többnyire mesterségesen kialakított horgász- és halastavakra épülő halászati ágazat szintén kitűnő lehetőségeket kínál a térségben élők és a horgászni, pihenni vágyó vendégek számára. A falusi területeken kikapcsolódást keresők is ellátogathatnak a térségbe, hiszen Bicsérdre, Bodára, Csertőre illetve Boldogasszonyfára bármikor szívesen invitálják és kalauzolják a térségbe látogató vendégeket. Szintén kiemelkedő jelentőségűek a Bükkösd és Hetvehely községek területeihez tartozó, védett faluképpel rendelkező Gorica és Kán üdülőfalvak, vagy a természetvédelmi területen fekvő Gyűrűfű Ökofalu.
A vidék alapkőzetének mélyéről feltörő vitathatatlanul gyógyító hatású és felejthetetlen élményt nyújtó termálvíz Szigetvárra vonzza a gyógyulni, kikapcsolódni vágyókat, ahonnan kiindulva számos egyedülálló nevezetesség kerül elérhető közelségbe.

Nagy számban vonzzák a vendégeket a térség turisztikai szempontból is jelentős rendezvényei, a minden évben megrendezett – a térségi összefogást jól jelképező – Bicsérdi burgonyafesztivál, a Vendel napi Búcsú Magyarlukafán, illetve a Somogyhárságyi Pünkösdi Parasztolimpia, melynek kihagyhatatlan közösségi ünnepei a térségnek.


Vélemény, hozzászólás?