Keresés
Close this search box.

Partnerségi Találkozó

Az elmúlt napokban megjelentek a Szinergia Egyesület által a 2014-2020-as időszakra meghirdetett Szolgáltatásfejlesztési célú LEADER pályázatainak módosításai. A pályázatok beadása február 15-ével megkezdhető.

Ezen pályázatoknak egyike a „Zrínyi Zöldút és Mária Út megvalósításához kapcsolódó összefogások kialakítása” 20 000 000 Ft keretösszeggel.

A pályázat célja a működési területünkön található Dél-Zselici tájegység turisztikai hasznosításának előkészítése egy tematikus zöldút (Zrínyi Zöldút fantázianévvel) létrehozása által. Ezen kívül az itt részben már meglévő Mária Zarándokút ágainak összekötése, és kiépítése is része lenne, ugyanennek a projektnek.

Ennek megvalósításában fontos együttműködő partnerünk, a Zrínyi 1566 Turisztikai Egyesület.

E munka során szeretnénk a Vásárosbéc-Magyarlukafa-Somogyhárságy-Boldogasszonyfa-Szentlászló- Almamellék- Ibafa- Csebény- Horváthertelend- Szulimán- Mozsgó-Almáskeresztúr- Dinnyeberki- Bükkösd- Helesfa-Hetvehely-Szentkatalin-Okorvölgy települések által határolt területeket feltérképezni, a zöld turizmus témakörében szóba jöhető értékeikre vonatkozóan. Erre alapozva egy későbbi lépésként meghatároznánk és konkretizálnánk az egyes térségi útvonal-részeket, majd a pályázóként résztvevő szervezetekkel együttműködve – szakemberek bevonásával – kidolgoznánk tematikus turisztikai csomag-ajánlatokat az egész túraútvonalra, illetve annak egyes részeire. Egyesületünk a nyertes pályázók koordinálását a feladatok elvégzése során folyamatosan ellátja, ezt a Zrínyi 1566 Turisztikai Egyesülettel közösen végzi.

A munka végére reményeink szerint létrejöhetne Zrínyi Zöldút néven, a Dél-Zselic dombjai között futó népszerű bakancsos- kerékpáros- lovas túraútvonal, több tematikus csomagajánlattal.

E munkák megkezdésére, a részt vevő civil közösségek kiválasztására vonatkozóan találkozót szervezünk 2018.02.20-án 14 órakor, a Zrínyi 1566 turisztikai Egyesület irodájába, a Zrínyi tér 3 szám (turisztikai iroda) alá. Ide várjuk a fent meghatározott térségben működő civil szervezetek vezetőit, képviselőit, a kiválasztáshoz szükséges előzetes egyeztetések elkezdéséhez.

Szinergia Egyesület munkaszervezete