Keresés
Close this search box.

Előleg igénylése nyertes pályázatokhoz

Tisztelt Pályázók!

 

Tájékoztatni szeretnénk, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében a nyertes pályázatok esetében van lehetőség előleg felvételére, amelynek maximális mértéke a megítélt támogatás 50%-a.

Az előleg igénylését a kedvezményezettnek kezdeményeznie kell  „Előlegfizetési kérelem”-nek a Magyar Államkincstárhoz elektronikus úton történő benyújtásával. Ha az előlegigénylés hiányos vagy hibás, a Magyar Államkincstár egy alkalommal a hiány, illetve hiba megjelölésével, hiánypótlásra hívja fel a kedvezményezettet. Az előleg igénylésével egy időben a kedvezményezett köteles igazolni az előleg összegével megegyező összegű biztosíték, rendelkezésre állását.

Előleget igényelni a záró kifizetési igénylés benyújtásáig bármikor lehet.

A támogatási előleg igénylésére és folyósítására több részletben is sor kerülhet. Amennyiben a kedvezményezett nem nyújt be igénylést időközi kifizetésre – a támogatási előleg kifizetésétől számított hat hónapon belül –, vagy, amennyiben a támogatás vagy a támogatási előleg nem rendeltetésszerű felhasználása bizonyosodik be, úgy a támogatási előleget a kedvezményezett köteles visszafizetni.

A 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI.5.) Kormányrendelet értelmében a központi költségvetési szerv, helyi önkormányzat, önkormányzati társulás, közvetlen vagy közvetett többségi állami tulajdonban álló gazdasági társaság kedvezményezett részére támogatási előleg abban az esetben folyósítható, ha a kedvezményezett benyújtotta az adott naptári évre vonatkozó projektszintű likviditási tervet.A likviditási tervet konzorciumok esetében projektszinten és konzorciumi tagonként is szükséges benyújtani.

Jelenleg az „Előleg fizetési kérelem” pont kidolgozás alatt van az elektronikus felületen. Amint ez a pont elkészül, a www.palyazat.gov.hu oldalon közlemény fog megjelenni, illetve mi is tájékoztatjuk a kedves pályázókat.

munkaszervezet