Keresés
Close this search box.

Előleg garancia

Irányító Hatóságunk a ciklusban támogatásra kerülő fejlesztések gyors és biztonságos lebonyolítása kapcsán, a következő projektmegvalósítási támogatást tartalmazó közleményt, jelentette meg:

„Magyarország Kormánya ígérete szerint a Vidékfejlesztési Program keretében korábban beadott pályázatok esetében az ügyintézés fel fog gyorsulni, és rövidesen több jogcímben (Állat-, baromfi-, szarvasmarha-, sertés-, juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése; Kisméretű terménytároló, -szárító és -tisztító építése, korszerűsítése; Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás- hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban; Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása; Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése; Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés; stb…) is megszületnek a döntések.

Bízva abban, hogy a beadott pályázatok pozitív elbírálásban fognak részesülni, szeretnénk felhívni a figyelmüket egy 2017. április 26. napja óta nyitva álló lehetőségre, melynek neve „Takarék Vidékfejlesztési Program Előleg visszafizetési Garancia”.

A pályázatok esetében lehetőség van az elnyert összeg 50%-át előlegként lehívni a támogatói okirat kézhezvételét követően.

A Takarékok agrárszakmai műhelye, a Takarék Agrár Központ a beruházások megvalósítása, valamint a támogatások lehívásának meggyorsítása érdekében hozta létre ezen programját.

Jogosultak köre

Vidékfejlesztési Program projekt jellegű, beruházáshoz kapcsolódó jogcímekre – kivéve LEADER/HACS program és kivéve egyszerűsített elbírálás alá eső rendszeres támogatás kategóriába tartozó jogcímek – érvényes, hatályos támogatási okirattal rendelkező mikro, kis- és középvállalatok. Bármilyen vállalkozási forma igényelheti (őstermelő, egyéni vállalkozás is). Induló vállalkozás is igénybe veheti!

Előnyök

  • Egyszerű, gyors bírálati folyamat;
  • Minimális dokumentációs igény;
  • 100 millió forint garancia igényig nem szükséges tárgyi fedezet (biztosíték) nyújtása. Az alapbiztosíték az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány és egy természetes személy készfizető kezessége;
  • Rendkívül kedvező garancia díj és kezességvállalási díj, egyéb díjak, költségek nem kerülnek felszámításra;
  • Lejárata igazodik a támogatói okiratban szereplő előleg elszámolási határidőkhöz;
  • Az uniós támogatások előleg lehívásának egyik feltétele a garanciaszerződés megkötése, így a termék igénybevétele a beruházások megkezdését is meggyorsíthatja.

Feltételek

  • Az igénylő rendelkezik az Irányító Hatóság által kiállított érvényes támogatói okirattal;
  • Köztartozás mentesség;
  • Nem folyik az igénylő ellen végrehajtási-, csőd- , felszámolási vagy egyéb adósságrendezési eljárás;
  • MÁK (Magyar Államkincstár) regisztráció és MÁK felé bejelentett támogatási célszámla;
  • Bármely Szövetkezeti Hitelintézetnél vezetett pénzforgalmi számla;
  • Hitelképesség.

Garancia összeg

A támogatói okiratban szereplő, megítélt támogatás 50%-a, de legfeljebb 200 millió forint.

Felhívjuk a figyelmet, hogy jelen levél tájékoztató jellegű, a részletes feltételek és igénylés miatt keresse az Önhöz legközelebb eső takarékot!”