Keresés
Close this search box.

Közösségi animátor képzés novemberben

A NAKVI helyi közösség- és vidékfejlesztő szakemberek, az újonnan létrejövő többfunkciós szolgáltató központok, illetve az IKSZT-k munkatársainak akkreditált 40 órás közösségi animátor képzést indít, a jelentkezési határidő november 2.

A KÉPZÉS CÉLCSOPORTJA:

Helyi közösség- és vidékfejlesztő szakemberek, IKSZT-k, valamint az újonnan létrejövő többfunkciós szolgáltató központok munkatársai.

A KÉPZÉS CÉLJA:

Olyan gyakorlatorientált ismeretek átadása a közösség- és vidékfejlesztő szakemberek számára, amelyeknek megszerzésével alkalmazni tudják a jogszabályi előírásokat, megismerik a hazai és európai uniós támogatások rendszerét. Kapcsolatot tartanak a települések gazdasági szférájával, egyeztetnek a szakhatóságokkal, elősegítik a település saját erőforrásainak felismerését és kiegészítését külső erőforrásokkal. Részt vesznek a 2014-2020 közötti európai uniós programozási időszak helyi tervezési feladatainak animációjában. Képesek kapcsolatot teremteni a helyi közösségekkel, együttműködni a vidékfejlesztő és közösségfejlesztő szakemberekkel és a médiával. A megismert jogszabályi alapok alkalmazását képesek kiterjeszteni a programszervezés és a közösségfejlesztés területeire, továbbá ismereteket szereznek a közösségfejlesztés módjairól, az önszerveződés és a csoportok motivációiról.

 

Kiegészítő információ az IKSZT munkatársak részére:

A 112/2009. (VIII.29) FVM rendelet (továbbiakban: jogcímrendelet) rendelkezik az IKSZT munkatárs kötelező képesítési követelményeiről. A jogcímrendelet 8. § (6) bekezdésének c) pontja előírja, hogy legalább egy fő munkavállaló részére szükséges a képesítés megszerzését biztosítani, amely képzést a 2013. január 1. előtt munkába állt munkavállaló legkésőbb 2013. június 30-áig, ezt követően legalább a munkába állást követő fél éven belül köteles megkezdeni. A (7) bekezdésben foglaltak alapján a képzés az alábbi formákban valósulhat meg: e-Tanácsadói képzés formájában vagy a NAKVI által indított a 6. számú mellékletben meghatározott és tartalmilag részletezett képzés (közösségi animátor) elvégzésével.
A (9) bekezdésben foglaltak alapján a képzések megszerzése helyettesíthető legfeljebb 10 éve megszerzett főiskolai vagy egyetemi felsőfokú végzettséggel (oklevél kiállításának dátuma), amelynek hitelesített oklevélmásolatát az ügyfélnek meg kell küldenie postai úton a NAKVI részére az alábbi postacímre:

Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet
Park u. 2.

Budapest
1223

A NAKVI a megküldött dokumentumok alapján igazolást állít ki az ügyfél részére.

Figyelem! A 103/2013. (XI. 8.) VM rendelet alapján támogatási határozattal rendelkező többfunkciós szolgáltató központok munkatársaira a felmentések nem vonatkoznak a jogszabály alapján.

Felhívjuk a többfunkciós szolgáltató központok figyelmét, hogy 2014. december 31-ig – a jelen felhívásban meghirdetett képzési időpontban – csak egy alkalommal tartunk képzést. Kérjük, ennek figyelembe vételével tervezzék meg a képzésen történő részvételt és a kifizetési kérelem benyújtását.

Jelentkezési lap:Emlékeztető letöltése