Keresés
Close this search box.

Lovas turisztikai szakmai konferencia Boldogasszonyfán

Jelentős érdeklődés kíséretében került megrendezésre az a regionális lovas turisztikai szakmai konferencia, mely egyben az EMVA LEADER térségek közötti együttműködés végrehajtásához nyújtandó támogatások jogcím hozzájárulásával megvalósuló Lovas turisztikai szolgáltatások fejlesztése a Szinergia Egyesület illetékességi területén projekt nyitórendezvénye is volt.

Neiczerné Jaksa Szilvia, a Szinergia Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket, bemutatta a szakmai nap programját és abbeli reményét fejezte ki, hogy az induló projekt eredményei jól hasznosulnak majd a térségben, a résztvevő lovas turisztikai szereplők, vendéglátó- és szálláshelyek kézzel fogható segítséget kapnak általa turisztikai forgalmuk növeléséhez.

Ezt követően Lóska János, a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség elnöke tartotta meg előadását. Bevezetőjében bemutatta a magyar lovas turizmus kialakulását és történetét, majd ismertette a lovas turizmus hazai fejlesztési stratégiáját és a projekt ehhez való illeszkedését. Elmondta, hogy a szigetvári és szentlőrinci járás területén megvalósuló projekt egyfajta jó mintaként szolgálhat majd ahhoz, hogy később az egész ország területén komplex szolgáltatásokkal egybekötött lovas túraútvonalak jöjjenek létre.

Majd Hegyi Zsuzsanna, a Magyar Turizmus Zrt. dél-dunántúli marketing igazgatója adott elő, grafikonok segítségével szemléltette a lovas turizmus helyzetét a régió turizmusában. Elmondta, hogy jelenleg igen apró „szeletet” tesz ki a lovas turizmus az összes turisztikai ágazat közül, a fejleszteni kívánt térségben két regisztrált lovarda működik, a közelmúltban pedig több szakember szerzett lovastúra-vezető szakképesítést a térségből.

Utolsó előadóként Szabolcs Zoltán, a Chrome Kreatív Munkák Kft. képviselője beszélt a projekt keretében kialakításra kerülő lovas túra útvonalakat kiajánló portálról, és az ahhoz való csatlakozás lehetőségeiről.

A szakmai fórumot színvonalas büfé ebéd zárta, melyet a térségben élő élelmiszer-előállítók termékeiből kínáltak a megjelent vendégeknek.