browser icon
Ön a következő böngésző, nem biztonságos verzióját használja: your web browser!
A jelenlegi böngészője elavult, nem biztonságos a használata. A kényelmesebb és biztonságosabb böngészés érdekében, kérem frissítse böngészőjét, vagy próbáljon ki másikat. A weboldal tökéletes megjelenéséhez a Firefox legújabb verzióját ajánljuk!

Újabb projekt támogatja a helyi termelőket Szigetvár és térségében

Posted by on 2014. augusztus 29. péntek

A helyi gazdaság fejlesztése érdekében nyert pályázatot az Eunívó Tanácsadó Kft. A projektben egy új nyomdagép segítségével különböző kiadványokkal és termékekkel segítik a helyi termelők népszerűsítését.

2014-07-30 11.52.01A pályázat a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében nyert, a támogatás teljes összege 21 151 211 Ft. A projekt alapvető célja a merített papír és az ebből előállított egyéb papírtermékek és kiadványok piacra juttatása a helyi gazdaság fejlesztése érdekében. Szigetvár és térsége eddig nem rendelkezett egyedi papírtermékkel, mely helyi termékként jellemezné a vidéket.

A papírkészítés és a merített papír, mint termék létezése nagyon ősi időkre nyúlik vissza. Ezt az ősi terméket és ezt a régen manufakturális körülmények között végzett technológiát felhasználva, a mai kor igényeihez igazodva készítenek a projekt eredményeképpen különféle papírtermékeket állítanak elő (tasakok, borcímkék, oklevelek, stb.) a helyi termelők számára. Ehhez a különleges technikához egy új, nagy teljesítményű nyomdagépet vásároltak. A modern gépezettel lehetőség nyílik nagy példányszámban nyomtatni egészen a B3-as méretig akár karton vastagságú papírra is.

A projektben a helyi iparművészekkel és grafikusokkal való együttműködés elengedhetetlen. A helyi kulturális értékek megőrzése és továbbadása érdekében bosnyák és sváb népművészeti motívumokat használnak fel. A cél egy olyan termék létrehozása, amely önállóan is értékesíthető, ugyanakkor igényes csomagolásként elősegíti más helyi termelők termékeinek a piacra jutását.

A projekt megvalósítására Nagyvátyon kerül sor, ahol bemutatókat is tartanak majd a technológia minél szélesebb körben történő népszerűsítése érdekében. A helyi termelők bemutatkozását segítendő egy 24 oldalas kiadványt is előállítanak, melyben népszerűsíthetik az általuk előállított helyi termékeket.

A projekt a Szinergia Egyesülettel együttműködik, a térségi bemutatókon, rendezvényeken kiállítják az új technológiával készült termékeket.

Határozatszám: 1635543016
Iktatószám: 231/1417/165/6/2013
Pályázó: Eunívó Tanácsadó Kft.
A 35/2013. (V.22v) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében 2013.06.20-án benyújtott 8549474142 azonosító számon nyilvántartott pályázata.
Kötelezettségvállalás teljes összege: 21 151 211 Ft
Megvalósítási hely: Nagyváty

Hozzászólások lezárva.

������ ���� Diablo 4 ������ ���� ������� ����� ������ ���� ���������-������ ������ ���� Minecraft ������ ���� Assassin's Creed ������ ���� COD 2 ������������ � ���� � ������� ������� ������� �������� ����-������� ������� � ������� ������� ���� � ������� ������������ ������ ���� GTA 5 ���� 4 The SimsOnline � Minecraft 2 Assassins creed �� ������� COD 2 ������ Need For Speed 6 Grand theft auto london Gta unlimited ��� 5 Sims 4 ����������� �������